10 days ago - AndrewT - Direct link
VerKer said: So, after the update to 3.2.1 Herbert and buying the Aquatics species pack, I cant play Stellaris any more (steam). Every time I start a game, during game creation the sound cuts out for a split second and the game crashes to desktop. It displays the loading bar and the text "loading map graphics" while it crashed. Any advice?
Does this also happen in a new galaxy started with no mods at all enabled?  
10 days ago - AndrewT - Direct link
Alcântara said: No mods in my playset. And the game still crashes in species creation especifically when trying to change the species to female.
That should be fixed by now?  
10 days ago - AndrewT - Direct link
Alcântara said: Nope still ctd the moment I try to change appearance to female.
Please do a full **clean** re-install:

- move any valued save games elsewhere, and user_empire_designs.txt from /Documents/Paradox Interactive/Stellaris/ if you have made any custom empires or races.
- "uninstall" in Steam-Stellaris
- manually delete both the Steam/SteamApps/common/Stellaris AND Documents/Paradox Interactive/Stellaris folders
- re-install game in Steam, run a Steam Verify when done.
- add stellaris.exe to the exceptions list of your antivirus app; ESPECIALLY if you have Windows Defender, add it to the Ransomware "Apps Allowed Through" list.
- start the game with no mods active and test BEFORE restoring your user_empire_designs.txt file

In particular you need to make sure there are no files or folders left under either the Steam Stellaris or Documents Stellaris locations, before installing again.