Original Post — Direct link

Hello,

I'm new to the game and want to discover it with a friend. I hosted the server via a VPS that I own and opened the 3 ports talked about in the docs (my custom port and + 1 and + 2).

Yesterday it took some time for my friend to find the server by IP when I could connect instantly, but it finally worked after a server restart.

Now today I can still join the server and everything works fine but my friend cannot join, he's getting threw all the Attempt Connections attempts and cannot join / see the server.

It doesn't seem to be a issue with the serve as I can connect with no problems, and my friend has a fresh install of the game so I dont see what could block him.

Any idea ?

Thanks !

External link →
22 days ago - /u/MoltonMontro - Direct link

Double-check that you port forwarded on the correct IP address.

Are there any errors in the server logs or console?

You only need to forward 2 ports, not 3. Our official docs can be found here: https://github.com/SmartlyDressedGames/U3-Docs/blob/master/PortForwarding.md

22 days ago - /u/MoltonMontro - Direct link

Originally posted by CptObvious_42

Ok thanks, We just tested and it seems that with the default port it works, if a custom port is used the problem reappears…

Some possibilities, in no particular order:

  • You didn't specify the custom starting port in your server's Commands.dat.
  • The ports you're wanting to use are blocked by your firewall.
  • The ports you're wanting to use are blocked by your ISP.
  • The ports you're wanting to use are already being used by something else.