Original Post — Direct link

Hey, all, it's that time again. A brand new round of bug fixes, brand new bugs!

So! What are we looking for? To put it simply, if you encounter a bug, we'd deeply appreciate it if you post it here with the following information.

**Type of Bug:**  
**What happened that seemed like a bug:**  
**What was expected to occur:**  
**How often does this occur/How easy is it to replicate:**  
**PC / Android / iOS:**  
**Region:**  
**(Optional) Screenshot:**  
**(Optional) Deck Code:**  
**(Optional) Client Log:**  

An example would be something like this,

Type of Bug: Audio/Visual
What happened that seemed like a bug: When a powder monkey is in play and Miss Fortune is played, the powder monkey's screeches will happen, when Miss Fortune speaks in response, the speech bubble is over the Powder Monkey
What was **Expected to occur:** The speech bubble should be over Miss Fortune instead.
How often does this occur/How easy is it to replicate: 10/10 Every time
PC / Android / iOS: PC, Windows 10
Region: NA
(Optional) Screenshot: Screenshot
(Optional) Deck Code: CIAQGAQGBMLCAAQBAMDA4DACAYCAKCASCUMSELJRHI6D4AQBAMDBIBACAYBA6EI4
(Optional) Client Log: Logs

Optional Stuff and how to post it

Screenshots: You can upload your screenshots to a secondary site such as imgur, post them on Reddit and link to them, or put them in discord and copy the link. Please try to abide by our screenshot/video rules and censor opponent usernames. Depending on the severity of reports we'll be a bit more lenient in this thread specifically.

Logs: Logs are saved on your PC. Once a bug occurs close out LoR and the log will be saved to the following folder,

This PC -> Local Disk (C:) -> Users -> YourUser -> AppData -> Local -> Riot Games -> Legends of Runeterra -> Logs

The most recent log should be the one you want to copy, you can then make a pastebin and post it here.

Deck Code: In game, go to

Collection -> Decks -> Select your deck -> Share -> Copy to Clipboard then paste the code in your report.

Overall, any information you guys can provide for bugs you encounter will be very valuable in aiding the devs when it comes to eliminating them. Any and all assistance is appreciated!
If any reports are put in here, that aren't actually bugs, and are working as intended. Please help educate your peers politely and report the post under "Other: Not a bug" and we will remove it. This will help the devs pinpoint actual bugs and eliminate some of the false reports that may cause confusion.

External link →
24 days ago - /u/riot_apiris - Direct link

Originally posted by Andaho

Type of Bug: Visual/Textual.

What happened that seemed like a bug: Post Lab of Legends run has a lot of filler 'Missing Translation' texts.

What was expected to occur: Actual words and information.

How often does this occur/How easy is it to replicate: Only done this once, could probably do a few runs to replicate it.

PC / Android / iOS: PC. Region: NA

(Optional) Screenshot:
https://cdn.discordapp.com/attachments/160853167200927744/826521211323940885/unknown.png

This should resolve when the patch data applies in the morning. We mistakenly split up the screen from the translations.

24 days ago - /u/riot_apiris - Direct link

Originally posted by chickenhater75

Type of Bug: Game Reconnect
What happened that seemed like a bug: After my Desktop Runterra crashed, I opened the game on my phone. This took me to the main menu, instead of reconnecting. When I reopened the app on my Desktop, I was able to rejoin my game. Cross-platform reconnect is broken.
What was Expected to occur: I can reconnect to the same game, on my phone, as before the patch.
How often does this occur/How easy is it to replicate: 2/2 times I tried.
PC / Android / iOS: PC, Windows 10 and Android 9
Region: NA

This happens every patch. Your PC client is ahead of your mobile client - you'll need to download an update on your phone for it to be compatible with games started on your PC.

We typically force update all mobile clients the day after a PC release since it takes some time for the various stores around the world to host the new version.

EDIT: I'll raise with the team to see if there's anything planned to make this less painful/more obvious about how to resolve.

24 days ago - /u/riot_apiris - Direct link

Originally posted by [deleted]

[deleted]

This will resolve itself in the morning when the rest of the patch is released. We mistakenly split the strings into tomorrow's release, so the screen can't find them yet.

23 days ago - /u/riot_apiris - Direct link

Originally posted by ddfflj

Type of Bug: Matchmaking/ Game start

What happened that seemed like a bug: Matchmaking error when queueing for any game mode

What was Expected to occur: Find opponent and get into game.

How often does this occur/How easy is it to replicate: 10/10 Every time

Android

Region: EUW

Hi friends. We're looking into these reports. If you are able to upload logs, that would be helpful for our efforts.

EDIT: We are currently being impacted by the websocket degredation on cloudflare https://www.cloudflarestatus.com/. It looks like they've identified a fix and are resolving it now.

23 days ago - /u/riot_apiris - Direct link

Originally posted by TheMoreYouNope

They rolled a fix. It's working for me now.

Thank you for the confirmation!

22 days ago - /u/riot_apiris - Direct link

Originally posted by dbpreacher

Type of Bug: Gameplay

What happened that seemed like a bug: When I try and select Azir or Taliyah in the Lab of Legends I get an error message. This is on Normal Difficulty. The message says "There was an issue selecting your starting Champion. Please try again." (I have 3 wins with all other champions in the past).

What was Expected to occur: I am able to select Azir or Taliyah and start a game.

How often does this occur/How easy is it to replicate: 100% even after reboot.

PC / Android / iOS: PC. Region: EU

This should be fixed now.

22 days ago - /u/riot_apiris - Direct link

Originally posted by CallMeMrPeaches

Type of Bug: Lab/ConnectionWhat happened that seemed like a bug: I started a Lab run with Azir, then left it (stepped away or experienced an error, can't recall). Went back to resume lab run, clicked continue. Screen flashes black, returns to Lab selection screen. Cannot access run to retire, cannot start new run.What was Expected to occur: I should be able to resume the run as normal.How often does this occur/How easy is it to replicate: 100%PC / Android / iOS: PC, Windows 10Region: NA

Edit: as of 4/1 2:50pm CST issue seems to be resolved.

This should be resolved now






devtrackers.gg