25 days ago - AndrewT - Direct link
Please do a full **clean** re-install:

- move any valued save games elsewhere, and user_empire_designs.txt from /Documents/Paradox Interactive/Stellaris/ if you have made any custom empires or races.
- "uninstall" in Steam-Stellaris
- manually delete both the Steam/SteamApps/common/Stellaris AND Documents/Paradox Interactive/Stellaris folders
- re-install game in Steam, run a Steam Verify when done.
- add stellaris.exe to the exceptions list of your antivirus app; ESPECIALLY if you have Windows Defender, add it to the Ransomware "Apps Allowed Through" list.
- start the game with no mods active and test

In particular you need to make sure there are no files or folders left under either the Steam Stellaris or Documents Stellaris locations, before installing again.

Also if you have FRAPS or the MSI Gaming App or Rivatuner installed, disable it as it clashes with this game.

If that doesn't help:
DXDIAG is a program you run from the Windows search box on the task bar. After running it will open a window and start collecting info with a progress bar in the lower-left corner. When it completes click the 'save all information' button and save it to a file then attach that file here.

Please attach your Documents/Paradox Interactive/Stellaris/settings.txt and pdx_settings.txt .
From your Documents/Paradox Interactive/Stellaris/logs/ folder, attach system.log , error.log .  
20 days ago - AndrewT - Direct link
That's a lot of errors, I don't think that is normal. When you did the clean reinstall I described you did sure there are no files or folders left under either the Steam Stellaris or Documents Stellaris locations, before installing again, is that right?

And, no mods at al involved?  
17 days ago - AndrewT - Direct link
Most likely some mod or mods have not been updated for the 3.0.x game patches. You can check with their authors about that.

All the best!  





devtrackers.gg