Original Post — Direct link
Hello

Hadn't played Anno for a few weeks but wanted to play yesterday(10/2). The game downloaded an update and nothing weird there. But when i started the game it keept freezing and lagging no matter what i did. Klicked on a ship, on a building, changed to another area. It would run smothly for maybe 20 seconds and then freeze again for about 7-8 seconds. Ive tried updating my graphics card(Nvidia Ge-Force), both newest version and and old version(457.51).

I have read the thread regarding the game freezez with some newer graphic versions. That doesent apply to my problem. I didnt do anything to my computer or graphics card before downloading the recent game update. Before the recent game update the game worked fine so its not my computer, it all started with the newest game update.

I cant be the only person having this issue!? Please advice.
14 days ago - Ubi-Thorlof - Direct link
Hey all, the team is currently investigating this issue.

Could you please let us know if the issue only appears when you're actively doing something (e.g. clicking) or even if the game is just running on its own without you doing anything? Thank you!
14 days ago - Ubi-Thorlof - Direct link
Hey all, sorry for the current performance issues with Anno 1800.

Our team is currently investigating this issue and we'll let you know when we have news.
7 days ago - Ubi-Raziel - Direct link
Hello everyone,

Thank you for your continuous reports, we are sending all details to our production team, to help with their investigation.

@karyonite I appreciate you taking the time to send us a video, and also your save file. I have added those to the investigation too.

We'll let you know once we learn more, or if we have any questions!
6 days ago - Ubi-Thorlof - Direct link
Could you please verify the game files if the issues persist?

Are the freezes happening constantly or only when you do certain actions?

Please also provide an overview over the hardware you're using.

Thank you





devtrackers.gg