Original Post — Direct link

The game still stutters when auto saving which is quite often, also noticed screen tearing in Winchester

5 months ago - Ubi-Wan - Direct link

@assassin010813 Hey there! Welcome to the forums. I'm really sorry to hear you're running into these stuttering issues while the game is autosaving. First, I'd like to have you run through some troubleshooting steps for your console, to ensure things are performing optimally.

5 months ago - Ubi-Mark. - Direct link

Hello Vikings,

Sorry to hear that you are experiencing this.

I can see that this issue has been reported to the development team and it's currently being investigated. In order to speed up the investigation, can you please provide us with the following details:

  • Does this issue happen often?
  • What General setting on the console is set? (Performance or Quality)
  • Could you please provide us with a short video of this occurring?


Many thanks and if you have any additional questions, please let us know.

17 days ago - Ubi-Nacho - Direct link

@krisss31 Hey there.

Sorry to hear you're also encountering the autosave stuttering.
This is still an issue that the team are investigating. In the meantime would you be able to confirm that you've followed the PS5 troubleshooting here?

Thank you for reporting this!

16 days ago - Ubi-Keo - Direct link

@azhrei21 I'm sorry to hear that you are experiencing those issues.

I can confirm that the long loading times has been reported and is being investigated, we have a mega thread for that issue here.

With regards to the textures not loading in properly, this has also been reported and is being investigated. If you are able to provide any examples of this then please create a new post and include your videos, you can do this by pasting the URL link into the post. In the video could you also show the location on the map.

I would also recommend going through the PS4 troubleshooting steps if you haven't already done so to see if that helps.

15 days ago - Ubi-Keo - Direct link

@azhrei21 Thank you for your feedback. As I previously advised this is currently being investigated.

Please keep checking the known issues list and the news and announcements page for updates.

4 days ago - Ubi-Milky - Direct link

Hello azhrei21, thank you for getting back in touch. As mentioned previously, stuttering with autosaves on the console is something that is being investigated.

If you are experiencing any other issues with bugs, graphical glitches or LOD and pop in asset issues, please make a new thread about whichever issue, so we can track this separately from this autosave issue.

As previously said, any video examples you can provide will be most helpful to our QA team, to try and replicate the exact same conditions when this happens.

4 days ago - Ubi-Woofer - Direct link

If you are not experiencing the auto save stuttering, @Azhrei21, then please do create new threads for each of your other issues as directed by my colleague @Ubi-Milky. Taking a thread purposefully off-topic is against our forum rules and is not something we will allow if a thread has been created for a dedicated topic. You are welcome to create a thread of your own to be dedicated to multiple issues that you are experiencing, but please do not derail the threads of others.

Regarding the "teleporting" issue you have provided a video of, the issue has been documented and is covered by this megathread. Please share your experiences of the issue there, and we can address it in the proper place. Thank you! 🙂